Tuesday, July 26, 2005

...за малкото човече

То се родило в провинцията и там някъде се заражда амбицията му. Амбиция за благополучие! Ето то учи, развива се, узрява и пътува към набелязаната цел - столицата. Няма си нищо там, но вярва че е в инкубатора за щастие. Вече е на първото стъпало. Сега идват парадните прибирания до вкъщи и радостта от успеха. Важно е как те гледат, важно е да си "по-така". То си мисли че е ТОЙ.

... има си и своя рецепта. Живее с много хора, за да харчи малко. Яде намазани филии, пие боза, не купува книги - скоро ще спести за кола. Той е много малък за големия град и нещо все не върви. Търси духовното, но се задоволява само с премиерните филми, те са модни. Иска представителна жена, но улучва използвачка от Перник. За него приятелите са само средство и той влиза в изолатора доброволно!
Боже, колко жалко...

С годините всички го напускат и той разбира, че смъртта настъпва в резултат на забравата. Няма искрица в него. Има ли сили за промяна не знам. Скоро той ще премине към вечно недоволните. За хората вече ще е "гадния софиянец"!

Пазете се от амбициозни хора, ядящи намазани филии, те са само статистика.

1 comment:

микки said...

Абмициозни хора, ядящи намазани филии, има в малките градове. Не е необходимо да си "гаден софиянец". Но и там, те са жалки. Лошото е, че те самите го осъзнават доста късно. Късно за тях самите!

algorithms (1) cpp (3) cv (1) daily (4) emacs (2) freebsd (4) java (3) javascript (1) JSON (1) linux (2) Lisp (7) misc (8) programming (16) Python (4) SICP (1) source control (4) sql (1) думи (8)