Sunday, February 19, 2006

Да лекуваш рак с витамини

   Витамините винаги помагат, когато са комбинирани с надежда. Има ги в изобилие. Понякога дори вършат чудеса и извеждат душата от Долината на сенките. Помнете ми думата - помагат. Ама бил си добър. Не се отпускай, добрината не дава имунитет.
   Колкото и пари да има за раково болните, нищо не е по-добро от навремената реакция от точната диагностика. Да, морфин ще има до края на дните ти. Заменя ли това радостта при отварянето на очите рано в хладната утрин и удоволствието да съществуваш? Отговаря ли това на въпроса, защо аз?
   Тъжно е като гледаш умиращ каубой за десет секунди на големия екран. Боли го и държи дясната си ръка върху корема. Един подлец го е прострелял. Нечовешко е обаче, когато най-близкия до теб се мъчи с месеци и години улучен от съдбата. Бори се и не знае кой да обвини. Съдбата стреля на посоки, казвам ви.
   Инжекцията не е решение, тя е временна забрава. И ето тогава идват витамините. Те са бъдещето и надеждата за утрин без болка. Утрин, но без кафе, то е храна за плевела в теб. Приложи само кураж и чаша студен чай. Бори се с кошмарите и некадърността на провинциалните лекари. Движи се и упражнявай волята си. Тази рецепта няма упътване, само едно наставление - опитай се да живееш!
   Невъзможното е нищо. Аз съм до теб и държа ръката ти, татко. Ще ти давам витамините и ще си говорим за идващото лято.
"Ей Заре, покрива е за ремонт." Усмихвам се - "Разбира се че ще помагам, татко."
Добротата не е застраховка, тя е качество което ти притежаваш и затова ние те обичаме.

1 comment:

Anonymous said...

Двама. Родители. Майка и татко. И двамата вече ги няма. Заради рак.
Затова може би точно тук реших да оставя коментара си. И може би затова толкова ми хареса написаното.
Да, витамините. Може да не лекуват, но определено помагат да си по-силен. И да не му се дадеш без бой.
Усмивката,любовта, усещането за спокойствие и хармония също помагат. И позитивно мислене - колкото и прозаично да звучи.

algorithms (1) cpp (3) cv (1) daily (4) emacs (2) freebsd (4) java (3) javascript (1) JSON (1) linux (2) Lisp (7) misc (8) programming (16) Python (4) SICP (1) source control (4) sql (1) думи (8)